Leren hondentuig labradoodle

Een hondentuig speciaal voor een labradoodle

Ben jij opzoek naar een tuig voor je doodle, maar is deze erg lastig te vinden omdat je gek wordt van de klitten die hij of zij ervan krijgt? En vind je die standaard stoffen tuigen eigenlijk niet zo mooi? Ik snap helemaal wat je bedoeld want ik heb namelijk ook 2 australian labradoodles.

 

Hondentuig voor labradoodles

Toen wij onze eerste australian labradoodle kregen maakte ik destijds leren tassen. Ik wilde graag een stoer leren tuig voor hem, maar deze was onvindbaar. De frustratie was inmiddels erg hoog na meerdere tuigen getest te hebben en ik besloot op dat moment dat ik zelf een leren hondentuig zou gaan maken. Ik maakte immers al leren tassen, dus een leren tuig zou toch niet zo lastig moeten zijn. Dat bleek wel iets anders want een leren tuig maken is zo makkelijk nog niet, maar uiteindelijk heb ik de perfecte leren hondentuigen voor onder andere doodles ontworpen en gemaakt.

De hondentuigen die ik maak zijn echt perfect voor labradoodles, omdat deze honden heel snel klitten krijgen rondom het tuig. Je wilt daarom dat het tuig dat hij of zij draagt helpt om deze te verminderen en dat het tuig er ook nog eens mooi uitziet.

Niet zomaar een hondentuig van leer

Deze leren hondentuigen zijn niet zomaar van leer gemaakt. Ik zorg altijd dat ze erg soepel zijn, wat overigens niet betekend dat ze niet stevig zijn. Stel je trekt je doodle een stug leren tuig aan, dan ga je merken dat net zoals bij het leren tuig dat je nu gebruikt de klitten rondom het tuig nog steeds zijn. Dat komt omdat je dus een soepel leren tuig nodig hebt voor honden met lang haar. Dit soepele leer gaat helemaal naar het lichaam van de hond staan en het is een natuurlijk materiaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat de klitten dus verminderen.

De leren hondentuigen zijn van soepel leer gemaakt, maar zeker ook stevig. Ik naai namelijk het leer altijd dubbel. Dit betekend dat het tuig wel soepel blijft, maar wel wat sterker is door de dubbele lagen. En ook zorg ik altijd dat er versteviging in het tuig en de lijn zit waardoor het leer dus niet uit kan rekken.

 

Een perfect passend leren tuig is net zo belangrijk

Om de klitten van je doodle te verminderen is het ook heel belangrijk om te zorgen dat het tuig wat hij of zij aanheeft perfect past. Het tuig hoort namelijk niet erg te schuiven op de rug, omhoog te gaan als je aanlijnt of heel dicht in de oksels te zitten. Dit zijn allemaal tekenen dat je een verkeerd tuig aan hebt getrokken bij je hond. 

Ik heb een standaard collectie ontworpen van 4 maten, uiteraard heb ik rekening gehouden dat elke hond ruimte in de oksels moet hebben om lekker te kunnen bewegen, er voldoende verstelbaarheid moet zijn tussen de voorpootjes en met de gemiddelde buik en nekomvang. Mocht je hond dan niet in deze standaard maten passen of je wilt een andere kleur dan ik standaard in de collectie heb, dan kun je voor het op maat tuig gaan. Alles om te zorgen dat jouw doodle een perfect passend tuig krijgt.

 

Als jij een doodle hebt is het in eerste instantie dus belangrijk dat je een soepel leren tuig aan trekt, maar het is ook net zo belangrijk om te zorgen dat het tuig PERFECT past. Ben je nou opzoek naar zo'n tuig? Wij maken deze helemaal met de hand in ons atelier in Alblasserdam. Check vooral even de webshop om te zien welke collectie we online hebben staan.

Back to blog