Op mijn 8e al achter de naaimachine

Het was een ochtend in mei 2014, de zon sneakte door mijn gordijnen mijn kamer binnen. Ik was gelijk aan en stormde naar beneden om te vertellen dat ik het wist. Ik ging mijn passie verweven in mijn werk. Al een tijdje miste er iets in mijn dagen. En die ochtend wist ik het opeens. Al vanaf dat ik een jaar of 8 was heb ik altijd op de maandagavond knutselclub kussentjes op de naaimachine gemaakt. Toen ik iets ouder was heb ik de naaimachine niet aan de kant gezet, ik maakte namelijk gevulde hartjes en ging deze verkopen aan vrienden en familie. Ik werd er altijd zo rustig van als ik met mijn handen bezig was. En dit is ook precies hetgeen ik nu dus in mijn werk heb verweven. Ook het feit dat ik miste wat ik nu maak toen wij onze hond Moos (25 mei 2018) kregen heeft mij gebracht waar ik nu sta met mijn bedrijf.

Die drang om te doen waar je echt heeeeeeul blij van wordt kwam niet zomaar om de hoek kijken. Toen ik 17 was heb ik een half jaar veel overgegeven, veel hoofdpijn gehad, problemen gehad met mijn evenwicht en uitval gehad aan mijn rechter kant. Na veel onderzoeken in het ziekenhuis was het duidelijk; Ik had een hersentumor, maar je gaat er niet aan dood vertelde de arts mij ook meteen erachteraan. Oke, moet dit dan een opluchting zijn? Eigenlijk alles wat erna werd verteld is nog steeds een soort waas voor mij. Na anderhalve maand in het ziekenhuis was de tumor weg en ik had er een drain bij. Dat laatste is iets dat nu in mijn hoofd zit en met een draad door mij lichaam loopt zodat het overtollige hersenvocht dat ik aanmaak afgevoerd wordt naar mijn buikholte.

Wat mijn klanten zeggen

Tijdens een event waar ik veel honden en hondenbaasjes tegen ben gekomen heb ik zoooo vaak gehoord; 'Dit is exact wat ik al zo lang zoek'. Ze hebben het dan over het feit dat ik leren tuigen maak en ook nog helemaal op maat. Blijkbaar zijn deze namelijk niet op de markt. Bijvoorbeeld als jouw hond maar 3 pootjes heeft of een blindegeleidenhond is, dan kan ik hier dus een tuig voor maken die perfect past op de hond.

…ik Meola Leather Dogs ben begonnen, omdat ik leren tuigen miste in het assortiment van de dierenwinkel op het moment dat wij Moos kregen
…mijn 2e naam Meola is en daar dus ook Meola Leather Dogs vandaan komt (mijn moeder vond Tony Meola, een Amerikaanse keeper toen ik nog in de buik zat, leuk vanwege zijn lange haar en salto’s als er een doelpunt werd gemaakt)
…ik een grote liefde heb voor mijn 2 Australian labradoodles, Moos (2018) en Nola (2019)
…creatief mijn middle name is
…ik hou van mooie uitzichten en dan vooral de mooie kleuren tijdens zonsondergang
…ik altijd 4 boeken tegelijkertijd lees, nouja luister meestal want dan kan ik tussendoor nog iets anders doen iets met ik kan niet zo goed stilzitten
…ik van origine een interieuradviseuse ben en daarna HBO ondernemen heb gestudeerd
…het ondernemen er met de paplepel ingegoten is, mijn ouders hebben beide ook een bedrijf
…mijn hoofd ontploft als ik geen structuur heb
…ik een workaholic ben, dat krijg je als je van je passie je werk hebt gemaakt

MIJN MISSIE IS OM ALLE FASHIONISTA HONDEN VAN EEN GOED PASSEND LEREN TUIG TE VOORZIEN