Veelgestelde vragen

Welke maat tuig heb ik nodig voor mijn hond?

Om een perfect passend leren tuig voor je hond aan te meten zou je je hond aan de hand van deze video even op moeten meten. Twijfel je? Stuur mij dan via de chatfunctie op de website een whatsapp. Je mag ook een afspraak maken om langs te komen in mijn atelier (ma-vr) en dan meet ik je hond op.

 

Vanaf welke leeftijd heeft mijn hond een tuig nodig?

Vanaf het moment dat je pup het nest verlaat kun je al direct aan een leren tuig beginnen. Dit is heel prettig omdat de hond al gelijk leert dat een Y-tuig over het hoofd heen gaat en dat het tuig lekker zit. Het is niet de bedoeling dat een pup een verkeerde associatie met een tuig krijgt namelijk! Ook is een leren tuig erg prettig tegen de klitten. 

Vanaf het moment dat de pup het nest uitkomt kan hij hiermee doen tot hij 6 maanden is en vanaf die leeftijd kan ik een forever tuig maken.

Vanaf wanneer kan mijn hond een leren tuig aan die voor altijd is?

Vanaf 6 maanden kan ik een forever tuig voor jouw hond maken. Je hond zou dan nog ietsje gaan groeien, maar hier houd ik rekening mee met het maken van het tuig, zodat deze extra verstelbaar is. Geef even in de opmerkingen aan hou oud je pup is dan houd ik daar rekening mee.

Ik jouw hond nou klein in de zin van blijft deze onder de 10kilo? Dan kan ik al eerder een forever tuig maken. Heb je vragen hierover? Stel ze via de chatfunctie op de website.

 

Is het leer van deze tuigen soepel?

1000% ja, ik zorg altijd dat het leer van de tuigen die ik maak soepel genoeg zijn. Dit betekend niet dat ze niet sterk zijn overigens want door de 2 lagen is dit dus wel het geval. Uiteraard zorg ik dat voor pups of kleine hondjes het leer nog soepeler is dan voor grote honden. Daarom zijn de S en M uit de collectie altijd nog wat zachter en soepeler dan de L en XL uit de collectie.

 

Rekt een leren tuig of lijn erg uit?

Ik stik altijd 2 lagen leer op elkaar om dit te verminderen. Het blijft leer, dus ietsje uitrekken kan altijd. 

Krijgt mijn hond minder klitten van deze tuigen?

1000% ja en dat komt omdat deze tuigen perfect om je hond heen passen, ze veel verstelbaar zijn en omdat ze van zacht en soepel leer gemaakt zijn.

 

Kan ik deze tuigen personaliseren?

Ja de tuigen en halsbanden kunnen gepersonaliseerd worden met een naam of tekst op het naamlabel en ik kan op de penning jouw telefoonnummer zetten.

 

Welk model tuig maak jij?

Ik ben fan van het Y-model tuig. Dit is dan ook het model dat je bij ons in de collectie terug vind. Je leest alles over dit model tuig in deze blog.

 

Gaat mijn hond meer trekken bij een tuig?

Als jouw hond trekt is mijn nummer 1 tip altijd ga met hem of haar in training en ga zorgen dat naast lopen jullie samen onder de knie gaan krijgen. Nummer 2 is, doe dit alsjeblieft met een tuig en niet met een halsband. Ik heb meerdere verhalen van klanten gehoord dat de tuigen helpen tegen het trekken en dat komt omdat deze helemaal aansluit op de hond. Ook is er een optie om een extra ring op de borst te laten maken waar je eventueel de lijn aan kan klikken.