Alles over de leren hondentuigen

Jouw hond verdient het allerbeste

4 keer per dag tijdens het uitlaat rondje is het weer hetzelfde liedje. Je hond loopt als een soort stokstaartje rond als het tuig door jou aangedaan wordt. Je denkt; wat zou het toch geweldig zijn als ik een perfect passend tuig zou vinden.

Wat zou dit fantastisch zijn

Beeld je eens in dat je samen met je hond lekker over het strand of door de bossen loopt. Hij laat zich helemaal gaan en geniet van de natuur. Je ziet gewoon dat hij helemaal blij is en alle bewegingsvrijheid heeft. Buiten dat word je ook door iedereen aangesproken dat het tuig dat hij aan heeft zo onwijs tof eruit ziet. Als je thuis komt doe je het tuig af dat zo soepel om zijn lichaam heen valt en je ziet dat de vacht nog helemaal mooi is en er geen schuurplekken te bekennen zijn.

Het kan echt

Heb jij geen zin meer in gezeur met een tuig dat schuurt, te klein is en waardoor de hond niet genoeg ruimte bij de oksels heeft? Dan zijn de leren tuigen van ons de perfecte oplossing.

 • Perfect passend tuig

  Alle tuigen die wij maken zijn gemaakt van leer en maken wij helemaal met de hand in ons eigen atelier in Dordrecht. Wij zijn fan van het Y-tuig model, omdat de hond met dit model tuig de meeste bewegingsvrijheid heeft. Wij hebben gezorgd dat het tuig maximaal verstelbaar is. Meestal is dit model tuig te kort op de rug en niet verstelbaar tussen de voorpoten. Deze 2 problemen hebben wij aangepakt door de rug extra lang te maken en te zorgen dat het stuk tussen de voorpoten verstelbaar is. Hierdoor kun je het tuig naar achtere trekken en schuurt het niet in de oksels.

 • Soepel leer

  Wij maken leren tuigen, omdat leer helemaal naar het lichaam van de hond gaat staan en hij er op deze manier het minste 'last' van heeft. Wij maken gebruik van lekker soepel leer, wat niet betekend dat het leer niet sterk genoeg is, maar dit zodat het prettig is voor de hond om te dragen. Uiteraard gebruiken wij ander soort leer voor een pomeriaan (heel soepel) vergeleken met een stafford (wel soepel, maar wat dikker leer). Hier kunnen we je helemaal in adviseren.

 • Je favoriete kleur

  Wij hebben een standaard collectie waarin 4 'standaard' maten van honden in opgenomen zijn. Mocht jouw hond hier niet inpassen of wil je een ander kleur leer of fournituren? Allemaal mogelijk! Je kunt de kleur van het leer zelf bepalen, wij zullen je hier wel in adviseren door te kijken welk ras jouw hond is. En je kunt kiezen of je het tuig afgewerkt wilt hebben met bronzen of zilveren fournituren. De standaard collectie is altijd met bronzen fournituren afgewerkt.

 • Customizen

  Je kan het leren tuig van jouw hond helemaal customizen door er een leren naamtag aan toe te voegen die ik op de rug vastmaak. En je kunt ook een leren penning laten maken waar ik jouw telefoonnummer op kan zetten. Deze naamtags en penning maak ik met mijn lasermachine.

 • Op maat tuig

  Mocht jouw hond niet in de standaard collectie passen of je wilt een andere kleur of breedte van het leer? Kan allemaal! Wij maken alles zelf met de hand in ons atelier in Dordrecht, dus alles is bespreekbaar. Geeft hieronder op de productpagina aan wat je zou willen of stuur mij een whatsappje.

 • Handgemaakt leren tuig

  De tuigen worden door ons in het atelier in Dordrecht gemaakt. 100% handgemaakt dus en met alle liefde gemaakt en samen gesteld.