Welke kleur ga ik kiezen voor het leren tuig van mijn hond?

Welke kleur ga ik kiezen voor het leren tuig van mijn hond?

Kleuren... Ik kan er echt niet over uitgepraat raken. Een kleur tuig voor je hond die exact matcht met de vacht van de hond oftewel een kleur die niet opvalt of zou jij juist gaan voor een felle kleur die meer opvalt? Beide is mogelijk en hieronder ga ik je vertellen welke kleuren op dit moment het meeste gekozen worden en ik om deze reden ook altijd in de collectie heb met uiteraard altijd een net andere leersoort, maar wel in dezelfde kleurcategorie. Dan kun jij hier je inspiratie uit opdoen.

 

Neutrale kleuren

Als je aan neutrale kleuren denkt, denk je aan aardetinten. Dit zijn ook de kleuren die matchen bij de vacht van je hond. Uiteraard voor elke hond een andere kleur, maar ze vallen zeker in deze categorie. En dit is ook de categorie waarmee ik hierboven bedoelde de kleuren die niet opvallen, omdat ze matchen met de vacht van je hond. Oke als jij een witte hond hebt en een zwart tuig kiest niet natuurlijk, maar je snapt wat ik bedoel 😝

 

Zwart; je zou denken deze kleur is mega neutraal en kiest kwa kleding keuze bijna iedereen wel voor. Nou ik kan je zeggen bij mij hangen er hooguit 5 paar zwarte kledingstukken. Ik ben meer van de kleur. Maargoed daar gingen we het niet over hebben. Gek genoeg kiezen heel veel dames dus wel zwarte kleding, maar de zwarte tuigen worden juist bijna nooit gekozen. Ik heb wel altijd zwart op voorraad, dus vandaar dat ik deze kleur wel even benoem. Deze kleur vind je terug in de standaard collectie.

 

 

Cognac; dit is veruit de meest gekozen kleur. Kan helemaal wegvallen in de vacht, maar ook juist bepaalde stukken van de vacht omhoog halen. Het is in elk geval een all time favorite kleur om als tuig bij je hond aan te doen. Deze hebben we dan ook altijd in de collectie. De ene keer mat en de andere keer wat meer glimmend. Uiteraard zijn alle kleuren die ik opnoem ook mogelijk in een combinatie met elkaar. Bijvoorbeeld allemaal blauwe kleuren bij elkaar, net als in de eerste LIMITED collectie die we hebben gelanceerd.. Deze kleur vind je terug in de standaard collectie.

 

 

Donkerbruin; Ook deze kleur kun je heel mooi in de vacht weg laten vallen of hem net ietsje meer op laten vallen als je een witte hond hebt met donkerbruine vlekken bijvoorbeeld. Ook altijd aanwezig in de collectie. Deze kleur kun je kiezen als je een op maat tuig laat maken.

 

 

Legergroen; kijk je hebt natuurlijk legergroen en legergroen, maar de kleur die ik hier bedoel is de neutrale versie die meer aarde tinten bevat. Ook altijd in de collectie. Deze kleur vind je terug in de standaard collectie.

 

 

Beige; ook een favoriet en zie je altijd in de collectie. Deze kleur kun je kiezen als je een op maat tuig laat maken.

 

 

Opvallende kleuren

 

Dam gaan we nu over op de opvallende kleuren. En ja hier kun je ook wat neutraler in zijn dan echt fel fel. Omdat ik 2 australian labradoodles heb en ze altijd best lang in de vacht zijn (dat vinden wij mooi) vind ik felle kleurtjes leuk en dan bedoel ik in de zin van oranje of kobalt blauw. Maar uiteraard heb je daar ook weer variaties in. Hieronder weer een aantal kleuren die erg vaak worden gekozen. 

 

Wijnrood; zooo'n mooie winterse kleur. Ik twijfelde eerst of ik deze bij de neutrale kleuren zou zetten of niet. Is het toch niet geworden haaha. Ja wat moet ik er over zeggen, hij wordt erg vaak gekozen en hij staat Nola prachtig. Deze kleur vind je terug in de standaard collectie.

 

Blauw; wordt ook vaak gekozen, wel vooral voor reutjes. .Al moet ik zeggen dat Nola ook wel eens een blauw tuig aan krijgt, maarja Moos heeft ook weleens een roze aan. Dat heb je nou eenmaal als je baas een bedrijf heeft waar ze tuigen voor honden maakt. Uiteraard zijn alle kleuren die ik opnoem ook mogelijk in een combinatie met elkaar. Bijvoorbeeld allemaal blauwe kleuren bij elkaar, net als in de eerste LIMITED collectie die we hebben gelanceerd.. Deze kleur vind je terug in de standaard collectie.

 

 Paars; deze wordt de laatste tijd erg vaak besteld. Uiteraard heb je weer meerdere tinten paars, maar er zit er altijd wel eentje in mijn voorraad leer.  Deze kleur kun je kiezen als je een op maat tuig laat maken.


 

Oranje; ook een favoriet en dan kun je gaan voor neon oranje zoals ik bij Nola heb of peach kleur. Deze kleur kun je kiezen als je een op maat tuig laat maken.

 

 

Roze; deze kleur wordt eigenlijk alleen besteld in overleg met de mannelijke baas. Sommige mannen willen namelijk niet met een roze tuig over straat. Ieder zijn eigen mening natuurlijk. Toch is dit een gewilde kleur en zit hij ook altijd in de collectie. Ook bijvoorbeeld tof om roze te combineren met andere kleuren zoals in de eerste LIMITED collectie is gedaan. Deze kleur kun je kiezen als je een op maat tuig laat maken.

 

 

Wil je nu de actuele voorraad zien? Check dan mijn Instagram pagina, bij de reels staan de actuele kleuren altijd bovenaan vastgepind of check op de product pagina's van de OP MAAT producten de foto's daar vind je ze ook.

Liefs Amy

Terug naar blog