Hoe meet ik mijn hond op

Hoe meet ik mijn hond op

Een perfect passend tuig voor jouw hond klinkt echt als muziek in je oren, maarja hoe ga je dat regelen? En dan is ook nog de vraag hoe je ervoor zorgt dat je hond het tuig fijn vind zitten? In deze blog lees je alle antwoorden op jouw vragen. Wij maken namelijk deze leren tuigen helemaal met de hand in mijn atelier in Dordrecht. Dit is dus de reden dat we kunnen zorgen dat jij een perfect passend tuig voor je hond kunt laten maken.

Een leren tuig voor je hond

Als je kiest voor een tuig is een leren variant top als je wilt dat hij helemaal om het lichaam van de hond heen valt. Leer gaat zich namelijk helemaal naar het lichaam vormen. Tenminste het leer dat wij gebruiken bij Meola Leather Dogs. Wij maken namelijk gebruik van soepel leer, maar uiteraard wel leer dat stevig genoeg is om de trekkracht van je hond aan te kunnen. Voor kleinere honden gebruiken we ook ander leer dan bij grote honden.

Wat nog een belangrijk punt is, eigenlijk wel het allerbelangrijkste, is dat het tuig echt perfect past bij je hond. Als dit niet het geval is heb je namelijk niet de voordelen die een tuig heeft. En zorgen dat het tuig perfect gaat passen ga ik je helemaal bij helpen. Oftewel wij gaan zorgen dat het tuig perfect gaat passen en zal de nieuwe favoriet van je hond worden en ook van jou, want jullie gaan de show hiermee stelen.

Het opmeten van je hond

Even goed om te vermelden is dat de wijze hoe ik hieronder uit ga leggen hoe je je hond opmeet alleen geld voor de tuigen die wij maken en dus niet voor andere merken. Het voordeel van de tuigen die wij verkopen is dat je ze op 3 plaatsen kunt verstellen en de rug extra lang is. Dit zijn namelijk dingen die niet veel voorkomen. Op deze manier gaat je hond veel ruimte bij de schouders hebben waardoor er geen irritatie plekken kunnen ontstaan en er de meeste bewegingsvrijheid is.

 

De nek; De nek meet je op boven de borstknobbel die je voelt op de borst. Dit is een stuk ruimer dan dat je een normale halsband opmeet. Deze band is verstelbaar en zou niet op een centimeter aankomen met meten, want je kunt hem groter en kleiner maken dan dat je hem hebt opgemeten. 

De buik; De buik meet je op door een hand achter de voorpoten te doen en vanaf dat punt meet je heel de buik rond.  Deze band is verstelbaar en zou niet op een centimeter aankomen met meten, want je kunt hem groter en kleiner maken dan dat je hem hebt opgemeten. 

De rug; Deze meet je op op de 2 punten waar de nek en de buik zitten en die worden verbonden door de rug. Houd hier goed rekening dat je een hand achter de voorpoten doet en ga dan recht omhoog. Dit zodat het tuig niet te kort wordt. De rug is het enigste deel dat niet verstelbaar is.

De voorpoten;  De voorpoten meet je op vanaf het punt waar de nek stopt, tussen de voorpootjes door en eindig waar de buikband stopt. Ook deze band is verstelbaar, dus kan altijd groter en kleiner gezet worden dan dat je als maat opgeeft.


Meten in mijn atelier in Dordrecht

Vertrouw je het niet helemaal of vind je het lastig je eigen hond op te meten? Dan mag je ook altijd naar mijn atelier in Dordrecht komen dan meet ik je hond op. Uiteraard wel even van tevoren een afspraak maken, daarvoor kun je mij een whatsapp sturen.

 

 

Ben je opzoek naar een leren tuig dat als gegoten zit voor jouw hond en wil je de show stelen met de leren set? Check dan even de nieuwe collectie, uiteraard maken wij ook leren lijnen en halsbanden.

Terug naar blog