jouw hond verdient het allerbeste

4 keer per dag tijdens het uitlaat rondje is het weer hetzelfde liedje. Je hond loopt als een soort stokstaartje rond als het tuig door jou aangedaan wordt. Je denkt; wat zou het toch geweldig zijn als ik een perfect passend tuig zou vinden.

Wat zou dit fantastisch zijn

 Beeld je eens in dat je samen met je hond lekker over het strand of door de bossen loopt. Hij laat zich helemaal gaan en geniet van de natuur. Je ziet gewoon dat hij helemaal blij is en alle bewegingsvrijheid heeft. Buiten dat word je ook door iedereen aangesproken dat het tuig dat hij aan heeft zo onwijs tof eruit ziet. Als je thuis komt doe je het tuig af dat zo soepel om zijn lichaam heen valt en je ziet dat de vacht nog helemaal mooi is en er geen schuurplekken te bekennen zijn.

het kan echt

Heb jij geen zin meer in gezeur met een tuig dat schuurt, te klein is en waardoor de hond niet genoeg ruimte bij de oksels heeft? Dan zijn de leren tuigen van ons de perfecte oplossing.

Perfect passend

Alle tuigen die wij maken zijn gemaakt van leer en maken wij helemaal met de hand in ons eigen atelier in Dordrecht. Wij zijn fan van het H-tuig model, omdat de hond met dit model tuig de meeste bewegingsvrijheid heeft. Wij hebben gezorgd dat het tuig maximaal verstelbaar is. Meestal is dit model tuig te kort op de rug en niet verstelbaar tussen de voorpoten. Deze 2 problemen hebben wij aangepakt door de rug extra lang te maken en te zorgen dat het stuk tussen de voorpoten verstelbaar is. Hierdoor kun je het tuig naar achtere trekken en schuurt het niet in de oksels.

Soepel leer

 Wij maken leren tuigen, omdat leer helemaal naar het lichaam van de hond gaat staan en hij er op deze manier het minste 'last' van heeft. Wij maken gebruik van lekker soepel leer, wat niet betekend dat het leer niet sterk genoeg is, maar dit zodat het prettig is voor de hond om te dragen. Uiteraard gebruiken wij ander soort leer voor een pomeriaan (heel soepel) vergeleken met een stafford (wel soepel, maar wat dikker leer). Hier kunnen we je helemaal in adviseren.

kleuren kiezen

Wij hebben een standaard collectie waarin 4 'standaard' maten van honden in opgenomen zijn. Mocht jouw hond hier niet inpassen of wil je een ander kleur leer of fournituren? Allemaal mogelijk! Je kunt de kleur van het leer zelf bepalen, wij zullen je hier wel in adviseren door te kijken welk ras jouw hond is. En je kunt kiezen of je het tuig afgewerkt wilt hebben met bronzen of zilveren fournituren. De standaard collectie is altijd met bronzen fournituren afgewerkt.

Customizen

Je kan het leren tuig van jouw hond helemaal customizen door er een leren naamtag aan toe te voegen die ik op de rug vastmaak. En je kunt ook een leren penning laten maken waar ik jouw telefoonnummer op kan zetten. Deze naamtags en penning maak ik met mijn lasermachine.

Leren h-tuig

€ 60,-

Leren halsband

€ 30,-

Leren lijn

€ 50,-

op maat

Mocht jouw hond niet in de standaard collectie passen of je wilt een andere kleur of breedte van het leer? Kan allemaal! Wij maken alles zelf met de hand in ons atelier in Dordrecht, dus alles is bespreekbaar. Geeft hieronder op de productpagina aan wat je zou willen of stuur mij een whatsappje.

Veelgestelde vragen

Hoe meet ik mijn hond op?

Op de productpagina's zie je een uitgebreide video waar ik in uitleg hoe je je hond opmeet. Liever door mij laten doen? Kan ook, maak dan een afspraak met mij door even een whatsappje te sturen en dan kun je langskomen in mijn atelier in Dordrecht.

Welke maat heb ik nodig?

Check hiervoor de video bij de productpagina of maak een afspraak om langs te komen in ons atelier in Dordrecht zodat ik jouw hond op kan meten.

Geeft de kleur van het leer af?

Leer is een natuurproduct, dus bij vettig leer is het mogelijk dat het leer iets afgeeft op bijvoorbeeld een witte vacht. Dit is niet gevaarlijk voor de hond en kan er makkelijk afgewassen worden.

Mag mijn hond zwemmen met een leren tuig?

Wij raden aan om je leren tuig, halsband en lijn niet om te houden als je je hond laat zwemmen. Regen is geen probleem, maar op producten waarmee gezwommen wordt kunnen wij geen garantie geven.

Kan ik vanuit het buitenland bestellen?

Op dit moment is het mogelijk om ook vanuit België te bestellen. Voor meer mogelijkheden kun je altijd een whatsappje sturen.

Kan ik mijn product retourneren?

Sale items en op maat items kunnen niet geretourneerd worden. Producten uit de vaste collectie kunnen wel geretourneerd worden op eigen kosten, meld dit altijd even via de mail of whatsapp weten.

Kan ik de Meola Leather Dogs producten in het echt zien?

Je kunt altijd een afspraak maken om in ons atelier in Dordrecht langs te komen om een product in het echt te bekijken, ook hebben wij regelmatig events waar dit mogelijk is (check hiervoor onze instagram pagina @meolaleatherdogs).