jouw hond verdient het allerbeste

4 keer per dag tijdens het uitlaat rondje is het weer hetzelfde liedje. Je hond loopt als een soort stokstaartje rond als het tuig door jou aangedaan wordt. Je denkt; wat zou het toch geweldig zijn als ik een perfect passend tuig zou vinden.

Wat zou dit fantastisch zijn

 Beeld je eens in dat je samen met je hond lekker over het strand of door de bossen loopt. Hij laat zich helemaal gaan en geniet van de natuur. Je ziet gewoon dat hij helemaal blij is en alle bewegingsvrijheid heeft. Buiten dat word je ook door iedereen aangesproken dat het tuig dat hij aan heeft zo onwijs tof eruit ziet. Als je thuis komt doe je het tuig af dat zo soepel om zijn lichaam heen valt en je ziet dat de vacht nog helemaal mooi is en er geen schuurplekken te bekennen zijn.

het kan echt

Heb jij geen zin meer in gezeur met een tuig dat schuurt, te klein is en waardoor de hond niet genoeg ruimte bij de oksels heeft? Dan zijn de leren tuigen van ons de perfecte oplossing.

Perfect passend

Alle tuigen die wij maken zijn gemaakt van leer en maken wij helemaal met de hand in ons eigen atelier in Dordrecht. Wij zijn fan van het Y-tuig model, omdat de hond met dit model tuig de meeste bewegingsvrijheid heeft. Wij hebben gezorgd dat het tuig maximaal verstelbaar is. Meestal is dit model tuig te kort op de rug en niet verstelbaar tussen de voorpoten. Deze 2 problemen hebben wij aangepakt door de rug extra lang te maken en te zorgen dat het stuk tussen de voorpoten verstelbaar is. Hierdoor kun je het tuig naar achtere trekken en schuurt het niet in de oksels.

Soepel leer

 Wij maken leren tuigen, omdat leer helemaal naar het lichaam van de hond gaat staan en hij er op deze manier het minste 'last' van heeft. Wij maken gebruik van lekker soepel leer, wat niet betekend dat het leer niet sterk genoeg is, maar dit zodat het prettig is voor de hond om te dragen. Uiteraard gebruiken wij ander soort leer voor een pomeriaan (heel soepel) vergeleken met een stafford (wel soepel, maar wat dikker leer). Hier kunnen we je helemaal in adviseren.

kleuren kiezen

Wij hebben een standaard collectie waarin 4 'standaard' maten van honden in opgenomen zijn. Mocht jouw hond hier niet inpassen of wil je een ander kleur leer of fournituren? Allemaal mogelijk! Je kunt de kleur van het leer zelf bepalen, wij zullen je hier wel in adviseren door te kijken welk ras jouw hond is. En je kunt kiezen of je het tuig afgewerkt wilt hebben met bronzen of zilveren fournituren. De standaard collectie is altijd met bronzen fournituren afgewerkt.

Customizen

Je kan het leren tuig van jouw hond helemaal customizen door er een leren naamtag aan toe te voegen die ik op de rug vastmaak. En je kunt ook een leren penning laten maken waar ik jouw telefoonnummer op kan zetten. Deze naamtags en penning maak ik met mijn lasermachine.

Leren Y-tuig

€ 60,-

Leren halsband

€ 30,-

Leren lijn

€ 50,-

Leren snackbag

€ 27,50

LEREN DOGGYBAG

€ 57,50

Leren paspoorthoes

€ 22,50

LEREN TEKENBAND

€ 25,-

op maat

Mocht jouw hond niet in de standaard collectie passen of je wilt een andere kleur of breedte van het leer? Kan allemaal! Wij maken alles zelf met de hand in ons atelier in Dordrecht, dus alles is bespreekbaar. Geeft hieronder op de productpagina aan wat je zou willen of stuur mij een whatsappje.

Veelgestelde vragen

Hoe meet ik mijn hond op, zodat hij een perfect passend tuig krijgt?

Op de productpagina's zie je een uitgebreide video waar ik in uitleg hoe je je hond opmeet. Of check de blog hierover even, daar vind je de video ook. Weet je niet zeker of het meten helmaal goed is gegaan? Zet je hond dan op tafel, meet hem op en zet ondertussen de camera van je telefoon erop en film het terwijl je meet. Deze mag je naar mij op de whatsapp doorsturen, kijk ik even met je mee. Liever door mij laten meten? Kan ook, maak dan een afspraak met mij en dan kun je langskomen in mijn atelier in Dordrecht.

Welk model tuig maken jullie en waarom?

Wij maken het Y model tuig. Wij zijn fan van dit model vanwege alle bewegingsvrijheid die de hond hiermee heeft. Uiteraard is het ook heel belangrijk dat het tuig 100% goed passend is op de hond.

Hoe herken je een Y model tuig?

Daarvoor kun je het beste even de blog hierover checken, hier leg ik alles erover uit.

Kan het tuig tegen water?

Wij raden aan om je leren tuig, halsband of lijn niet om te houden als je je hond laat zwemmen. Regen is geen probleem, maar op producten waarmee gezwommen wordt kunnen wij geen garantie geven.

Kan ik de Meola Leather Dogs producten in het echt zien?

Jazeker dat kan op de volgende manieren; je kunt een afspraak maken om in ons atelier in Dordrecht langs te komen, wij hebben regelmatig events, wij hebben verkooppunten waar je ze in het echt kunt bekijken en elk jaar hebben wij een open dag waar je ook langs kunt komen.

Kan ik vanuit het buitenland bestellen?

Op dit moment is het mogelijk om ook vanuit België te bestellen. Voor meer mogelijkheden kun je altijd een whatsappje sturen.

Kan ik mijn product retourneren?

Sale items en op maat items kunnen niet geretourneerd worden. Producten uit de vaste collectie kunnen wel geretourneerd worden op eigen kosten, meld dit altijd even via de mail of whatsapp.