Mijn hond past geen standaard tuig leren hondentuigen

Mijn hond past geen standaard tuig

De lekkerst zittende outfit voor jouw hond die ook nog eens mooi eruit ziet. Dat is dus zeker het geval met de leren tuigen die wij helemaal met de hand maken. De tuigjes zijn dus van zacht leer gemaakt en er is ook een optie om te personaliseren. Geen gedoe meer met een tuig voor je hond waardoor het tuig in de oksels zit of niet lief voor de vacht is. 

 

Een leren Y-tuig dat WEL past

Een tuigje dat net niet goed zit bij je hond, hoe irritant is dat? Net te groot of net te klein, het aanpassen in maat is niet mogelijk en het tuigje zit in de oksels van je hond. Alles van dit is helemaal verleden tijd. 

Wij zijn verliefd op de Y-tuigjes die wij maken en wel om de volgende redenen.

1. ze zijn op 3 plekken te verstellen en daardoor heeft je hond niet meer dat het tuig in de oksels zit. Dit levert meer bewegingsvrijheid op. Het tuig is te verstellen bij de buik, nek en tussen de voorpootjes. Het deel op de rug is het enigste deel dat vast is. 

2. de y-tuigen zijn gemaakt van heel zacht leer. Dit betekend niet dat het tuig niet stevig is, maar dat het juist mega fijn zit voor je hond. Leer is een natuur product en dit zorgt ervoor dat het tuig aanvoelt als een tweede huidje voor je hond. En helpt klitten voorkomen bij een lange vacht!

3. de pasvorm van de leren tuigen die wij maken is top. Want wij maken hem extra lang op de rug en bij de voorpootjes, dit betekend dat het tuig niet in de oksels van de hond zit en deze extra bewegingsvrijheid heeft.

 

Mijn hond past niet in de standaard maten die je in de winkels vind

Ik heb een standaard collectie tuigen online staan in 4 maten S-XL. Past jouw hond deze niet? Geen probleem dan kun je ook een tuig op maat bestellen. 

Stap 1 het opmeten van je hond. Dit doe je aan de hand van de meetvideo die ik op heb genomen

Stap 2 de breedte van het tuig bepalen. Heb je een klein hondje van een kilo of 6 of minder raad ik aan om voor de 15mm te gaan. Zit je hond van 7 tot 17 kilo ongeveer raad ik de 20mm aan en vanaf 20 kilo de 25mm. De overlappende kilo's zijn zelf in te vullen of je voor 20 of 25mm gaat, dit ligt er vooral aan of je het tuig lekker stoer eruit wilt laten zien

Vind je het opmeten van je hond een beetje spannend, omdat je bang bent dat de maat niet juist zal zijn? Dan kun je altijd een meetsessie inplannen en bij mij langskomen in het atelier. Dan kun je ook gelijk alle kleuren leer in het echt bekijken.

Extra opties toevoegen bij een op maat leren tuig

Aangezien ik alle producten met de hand maak, kun je ervoor kiezen om extra clips in de nek te laten maken voor als je hond het niet fijn vind om een tuig over het hoofd aan te krijgen. 

Trekt jouw hond erg? Dan is het handig om je lijn op de borst vast te kunnen klikken buiten het op de rug vast klikken. Hiermee kun je hem corrigeren door extra druk op de borst uit te voeren. Je kunt dan de optie extra ring op de borst aanvinken.

Je kunt het tuig ook personaliseren met de naam op het tuig en/of je telefoonnummer aan een penning.

Ben jij er klaar mee dat het tuig van jouw hond niet goed zit? Bestel dan een tuig uit de standaard collectie of laat er eentje op maat maken. Dan weet je zeker dat hij of zij een perfect passende nieuwe outfit door de brievenbus krijgt.

Back to blog