Gepersonaliseerd leren hondentuig doodle geen klitten

Mijn hond krijgt klitten van zijn tuig

'Mijn hond heeft nooit meer klitten bij zijn tuig' Wat ben ik blij als ik weer een berichtje krijg met deze tekst. Door de leren tuigen die wij met de hand in ons atelier maken zijn klitten namelijk verleden tijd. En dat komt door het zachte leer.

 

Waarom krijgt mijn hond klitten rondom het tuig?


Dit komt omdat een stoffen tuig vaak gaat schuren en beweegt op de vacht. Hierdoor ontstaan er dus klitten. Omdat leer een heel zacht (het leer dat ik voor de tuigen gebruik) materiaal is ga je deze wrijving niet krijgen. Buiten dat voelt het leer aan als een tweede huidje voor de hond.

Ook is het erg belangrijk dat het tuig voor je hond perfect past. Meet hem of haar van tevoren even op met behulp van de meetvideo die ik heb gemaakt of boek een meetsessie in en kom langs in mijn atelier dan doe ik het voor je.

 

Zeg maar vaarwel tegen de klitten

Het leer waar ik gebruik van maak is met zorg uitgekozen en is extra duurzaam. Waarom? Leer is een duurzaam materiaal, want als je er goed mee omgaat doe je er jaren mee. Maar het leer van Meola Leather Dogs is dus nog een beetje duurzamer, want de tuigen worden gemaakt van afgekeurd leer. Klinkt wat negatief, maar dat is het zeker niet. De grote warenhuizen die producten van leer maken gooien hele vellen leer weg als het niet in hun collectie past of als er ergens een lelijke plek in het leer zit. Dit leer koop ik dus op. Omdat ik alles met de hand maak, kan ik gewoon om deze plekjes heen snijden.

Het feit dat het tuig van leer wordt gemaakt is erg fijn voor de vacht van de hond. En je kan de klitten vaarwel zeggen mocht je een hond met lang haar hebben. Leer is heel zacht en schuurt niet zoals bijvoorbeeld bij stoffen tuigen wel het geval is. Leer is als een tweede huidje voor de hond en dit helpt dus klitten te verminderen. 

Leren tuig helemaal op maat

Mocht jouw hond niet in de standaard collectie passen of je wilt een andere kleur of breedte van het leer? Kan allemaal! Wij maken alles zelf met de hand in ons atelier, dus alles is bespreekbaar. Geef op de productpagina aan wat je zou willen door alle extra opties door te lopen.


Ben je klaar met die klitten bij je hond door het tuig dat hij of zij draagt? Bestel dan een leren tuig die wij helemaal met de hand hebben gemaakt.

Back to blog