Je hond op laten meten live door meola leather dogs meetsessie perfect passend leren tuig alblasserdam

Meetsessie om je hond een perfect passend leren tuig aan te laten meten

Ben je klaar om elke dag dat saaie tuig bij je hond aan te doen? Is het een gevecht om hem om te krijgen? Zie je aan je hond dat het geen favoriet onderdeel van de dag is om het tuig te dragen? Wij maken in ons eigen atelier in Alblasserdam leren tuigen helemaal met de hand en zorgen ervoor dat ze perfect bij je hond passen.


Een perfect passend leren y-tuigje voor je hond

Waarschijnlijk heb je nu al een tuigje voor je hond dat je niet mooi vind, net te los of te strak zit, telkens schuift, niet fijn om gaat of die klitten veroorzaakt. Ik kan begrijpen dat je hier helemaal klaar mee bent. En wij hebben hier een oplossing voor, want ik had deze problemen ook bij onze eerste hond Moos. Ik maakte destijds leren tassen en dacht nou ik maak zo'n leren tuig zelf wel, ik werk immers al met leer, dus dat moet niet zo ingewikkeld zijn. Dat bleek dus iets lastiger dan gedacht, maar inmiddels ben ik pro geworden in het maken van leren tuigen.

 

Waarom zou je nou graag een leren tuig voor je hond willen in plaats van een stoffen bijvoorbeeld? Leer gaat helemaal naar het lichaam vormen. Tenminste het leer dat wij gebruiken bij Meola Leather Dogs. Wij maken namelijk gebruik van soepel leer, maar uiteraard wel leer dat stevig genoeg is om de trekkracht van je hond aan te kunnen. Voor kleinere honden gebruiken we ook ander leer dan bij grote honden. Wat nog een belangrijk punt is, eigenlijk wel het allerbelangrijkste, is dat het tuig echt perfect past bij je hond. Als dit niet het geval is heb je namelijk niet de voordelen die een tuig heeft. 

 

Jouw hond zelf thuis opmeten

Even goed om te vermelden dat hoe je je hond opmeet geld voor de tuigen die wij maken en dus niet voor andere merken. Het voordeel van de tuigen die wij verkopen is dat je ze op 3 plaatsen kunt verstellen en de rug extra lang is. Dit zijn namelijk dingen die niet veel voorkomen. Op deze manier gaat je hond veel ruimte bij de schouders hebben waardoor er geen irritatie plekken kunnen ontstaan en er de meeste bewegingsvrijheid is. Handig is om even de video hieronder te checken zodat je weet hoe je je hond opmeet.

 

Jouw hond op laten meten door mij

Vind je het allemaal wat spannend op je hond zelf op te meten? Kan ik helemaal begrijpen. Daarom hebben wij de meetsessies in het leven geroepen. Op een aantal doordeweekse dagen en af en toe ook eens in het weekend kun jij inclusief je hond langskomen in ons atelier in Alblasserdam. We trekken dan een tuigje bij je hond aan uit de standaard collectie zodat je kunt zien hoe deze bij hem of haar zit. Mocht de maat of de kleur niet goed zijn, dan kan ik jouw hond gelijk helemaal opmeten zodat wij een leren y-tuig op maat kunnen maken.

En het allerleukste wel is dat je ook gelijk al het leer in het echt kunt zien en voelen wat we op dat moment op voorraad hebben. Aangezien je je hond toch bij je hebt kunnen we het leer gelijk bij de vacht houden en kun je zien welke kleur je mooi vind. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een neutrale kleur die in de vacht mee blend. Maar je kunt ook gaan voor een opvallend tuig, dat is uiteraard helemaal aan jou.

 

 

Ben je opzoek naar een leren tuig dat als gegoten zit voor jouw hond en wil je af van een tuig dat net te los, net te strak, niet mooi is, telkens schuift of dat klitten veroorzaakt? Boek dan hier jouw meetsessie in zodat ik jouw hond in mijn atelier op kan meten.

Back to blog