kleur kiezen voor je hond tuig

Hoe kies je een kleur voor je hondentuig?

Regelmatig krijg ik dames op bezoek die met hun hond komen voor een meetsessie, maar kleur kiezen vinden ze wel lastig. Misschien helpt het als je deze vragen stelt aan jezelf voordat je een kleur gaat kiezen. Als je zelf de kleuren voor het tuig van je hond samen wilt stellen kom je altijd uit bij een op maat tuig.

 

Opvallend tuig voor je hond of niet?

De eerste vraag die ik altijd stel is wil je een opvallend tuig of wil je dat het tuig meeblend in de vacht van je hond? Uiteraard heb je een verschil tussen opvallend en opvallend, maar daar komen we zo op.

Dus vraag 1 wil je dat het tuig meeblend in de vacht? Zo ja dan ga je bij een zwarte hond voor zwart of grijs, bij een lichte hond voor beige bijvoorbeeld en bij een cognac/bruin kleurige hond voor cognac of donkerbruin. Vind je dit te flets of vind je dat het tuig dan teveel wegvalt in de vacht? Dan kun je ook bij een lichte hond voor donkerbruin gaan of voor een rustige wat opvallendere kleur zoals donkerblauw of warm paars bijvoorbeeld.

Om het nog wat makkelijker te maken kun je ook voor 2 kleuren gaan bijvoorbeeld. Deze kleuren kun je dan nog steeds rustig houden uiteraard. Bijvoorbeeld cognac met beige combineren of cognac met oranje.

Uiteraard kun je ook de full package doen. En daarmee bedoel ik dat je 4 verschillende kleuren in het tuig doet. Dit kunnen 4 matchende kleuren zijn (check vooral even de limited collectie deze bevatten meestal wel meerdere kleurencombinaties bij elkaar) of 4 kleuren die niet in dezelfde kleurlijn liggen. Ook kun je natuurlijk voor 1 knalkleur gaan zoals een roze tuig, een rood tuig voor je hond, fel blauw tuig voor je hond, hondentuig in fel groen, paars of lila hondentuig of een geel tuig voor je hond.

 

Wil je een stoer tuig voor je hond?

Ook kun je nog kiezen uit de breedte van het tuig. Is jouw hondje onder de 8 kilo? Dan kom je het beste uit met een tuigje van 15mm breed. Zit jouw hondje ergens tussen de 10 en 15 kilo? Dan kun je een tuig nemen van 20mm breed. Maar zit hij hier net tussenin? Dan kun je dus de vraag stellen wil ik een stoer tuig of mag hij iets minder opvallen? Als je voor de eerste optie gaat dan zou ik een tuig van 20mm aanraden en anders de smallere van 15m.

Dit geld ook voor de 25mm tuigen die ik maak. Is jouw hond 20 kilo of zwaarder? Dan raad ik wel deze breedte aan, maar zit iet tussen de 15 en 20 kilo. Dan stel je jezelf dus weer de vraag wil ik een stoer tuig of mag deze iets minder opvallen?

 

Kleuren mixen en matchen

Zoals je net al last kun je helemaal los gaan met de kleuren. Je kunt een rustig tuig kiezen van 1 kleur en een basic kleur, maar je kunt ook los gaan met 4 verschillende kleuren. Voor inspiratie raad ik sowieso aan de limited collectie even te checken. Deze heeft namelijk altijd wel verschillende kleuren. Er komt minimaal 2 keer per jaar een nieuwe limited collectie online.

Ook kun je een op maat lijn matchen bij een op maat tuig in verschillende kleuren. De lijn kan maximaal in 2 verschillende kleuren. Ik stik namelijk altijd 2 lagen leer op elkaar en dit kunnen natuurlijk ook 2 verschillende kleuren zijn. Uiteraard kan een lijn ook in 1 kleur gemaakt worden. Deze keuze is natuurlijk helemaal aan jou.

Vind je het nog steeds lastig om een kleur te kiezen? Boek dan een meetsessie in en kom langs in ons atelier in Alblasserdam. Dan meet ik je hond op en kun je ook alle kleuren die we op dat moment op voorraad hebben live zien. 

Back to blog