een leren hondentuig speciaal voor teckels

Een leren hondentuig speciaal voor teckels

De teckels hebben zo'n lastige bouw met dat uitstekende borstkas. Dit maakt het erg lastig om een perfect passend tuig voor ze te vinden. Laten wij deze nou net maken.

 

Perfect passend tuig voor een teckel

Wat belangrijk is voor teckels (überhaupt alle honden) is dat het tuig perfect zit. Dit houd in dat het tuigje lang op de rug moet zijn, lang en verstelbaar tussen de voorpootjes moet zijn en dit allemaal zodat het tuig dus niet in de oksels gaat zitten. Dit beperkt de hond in de bewegingen en dat wil je absoluut niet. De bouw van een teckel is langer dan bij andere honden wat dus betekend dat de rug en voorpootjes langer moet zijn dan normaal.

Precies op deze punten heb ik gelet tijdens het ontwerp van de leren tuigen die ik maak. We hebben een standaard collectie waar de meeste teckels in passen, zo niet, dan kun je een op maat tuig bestellen. En dan kun je ook gelijk de kleur helemaal zelf bepalen.

 

Een leren tuig voor een teckel

Waarom zou je een leren tuig voor je teckel willen? Zoiezo is het belangrijkste dat het tuig PERFECT zit bij je teckel. Daarnaast is een leren tuig dat soepel is ook heel fijn voor de vacht van je teckel. Hierdoor breken de haartjes niet af en veroorzaakt het tuig geen klitten. En ja laten we eerlijk zijn het oog wil ook wat en een leren tuig of set staat heel chique. Dat allemaal is dus het geval bij Meola Leather Dogs.

 

Y-tuig voor een puppy teckel

Het model tuig dat voor de bouw van een teckel echt perfect is, is dus een Y-tuig. Dit model tuig in combinatie met dat de tuigen van Meola Leather Dogs goed verstelbaar zijn dat ze goed zitten en niet gaan schuiven op de teckel.

Ook voor puppy teckels is dit model perfect en ook zeker aan te raden. Het Y-tuig model (mits hij perfect passend is) gaat zorgen dat de bouw van de puppy niet beperkt wordt of op de verkeerde plaatsen belast wordt. Als je dan kiest voor onze tuigen heb je ook nog het voordeel wat leer doet op een hondenlichaam en wat een op maat tuig met zich meebrengt.

Opzoek naar een perfect passend tuig voor je teckel? Check dan even de webshop of plan een meetsessie in.

 

Back to blog